Projekt badawczy Polska-Namibia 2010

Rybka wlasnie je smaze i jem z usmiechem
-musze powiedziec dobre ale jednak te z przepisu holenderskiego sa bardziej chrupiace
Kolezanka mnie oswiecila,ze im wiecej proszku do pieczenia tym bardziej chrupkie.Musze jeszcze wyprobowac maslankowy przepis -trza sie po maslanke udac
Najlepszy dodatek do gofrow to syrop klonowy-polecam!
Rybka normalnie tylnia dolna czesc torsu rozlazi mi sie w szwach.Takie sa efekty end aj lowyt 
Bibi wiem wiem.... ale po prostu wczoraj miałam taki dzień, że nic nie jadłam bo przez te gofry się najadłam i trzymały mnie do wieczora...
Dzisiaj znów gofry, bo przyszła bratanica i zachciało jej się gofrów
A potem zjem jakiś jogurt i cycka grillowanego i może warzywa sama nie wiem.... muszę zerknąć na przepisy fazy II bo na razie nie mam pomysłu co do obiadu, a niby miałam zacząć dziś II fazę ale jakoś nie mam ochoty na warzywa... 
http://www.glonek.com/przepisy tutaj sporo przepisów ja albo bym jakies ciacho czy gofry zrobiła na świeżo albo zamroziła na później. Choc nie wiem jaką masz michę to może jakaś konfitura ale no własnie czy bedzie potem co wkładac w słoiki.
Prosze o jakis dobry, sprawdzony przepis na udane gofry.
Przepis na porcje dla 4-5 osób.
Tylko prosze nie wciskać przepisów z netu, bo cosik nie wychodzą tak jak powinny.
A poddane testowi było chyba z 10 przepsów, które miały być super.
Tylko przetestowane i sprawdzone osobiście !!
Witajcie! Oto przepis na gofry mojej rodzinki.
7 dag margaryny lub oleju
3 jaja
15 dag cukru
30 dag mąki
1/4 l mleka
1/4 łyżeczki aromatu waniliowego lub cytrynowego, najlepszy jest śmietankowy
szczypta soli
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Tłuszcz stopić, przestudzić.
Wszystkie składniki wymieszać w misce trzepaczką lub mikserem.
Nagrzać gofrownicę, dokładnie posmarować olejem spodnią i górną płytę.
Wlać niewielką ilość ciasta, powinno pokryć tylko kratkowaną część formy i nie wylewać się na brzegi.
Zamknąć formę i piec gofry przez 3-5 min.
Upieczone gofry podważyć patyczkiem i układać u jednej warstwie.
Podawać z bitą śmietaną lub dżemem lub z czymkolwiek wam smakuje
P.S.
WAŻNE!:
Piec gofry, aż do wyczerpania ciasta.
Jescze taki przepis (wyszukany):
Gofry delikatne
Przepis z książki "Każde dziecko to potrafi"
Na 6 gofrów:
125 g margaryny (masła)
50 g cukru
125 g mąki
4 jajka
paczka cukru waniliowego
4 łyżki słodkiej śmietanki lub mleka
łyżka margaryny do smarowania
cukier puder do posypania
1. margarynę, cukier, mąkę, jajka, cukier waniliowy i śmietankę ubijamy w misce przez 2 min., aż powstanie kremowe, gładkie ciasto;
2. rozgrzewamy gofrownicę do średniego poziomu, smarujemy ją starannie margaryną
3. wlewamy 2 łyżki ciasta do formy i opuszczamy pokrywkę. Gdy lampka zgaśnie wafel jest upieczony. Jeśli pierwszy gofr jest zbyt jasny, ustawiamy formę na nieco wyższą temperaturę.
4. Pieczemy pozostałe gofry i posypujemy cukrem pudrem.
SMACZNEGO
Kiedyś dostałem taki pszepis na gofry od Lucyny:
Przepis z ksiazki "Kazde dziecko to potrafi"

Na 6 gofrow:
125 g margaryny (masla)
50 g cukru
125 g maki
4 jajka
paczka cukru waniliowego
4 lyzki slodkiej smietanki lub mleka
lyzka margaryny do smarowania
cukier puder do posypania
1. margaryne, cukier, make, jajka cukier waniliowy i smietanke ubijamy w misce przez 2 min., az powstanie kremowe, gladkie ciasto
2. rozgrzewamy gofrownice do sredniego poziomu, smarujemy ja starannie margaryna
3. wlewamy 2 lyzki ciasta do formy i opuszczamy pokrywke. Gdy lampka zgasnie wafel jest upieczony. Jesli pierwszy gofr jest zbyt jasny, ustawiamy forme na nieco wyzsza temperature.
4. Pieczemy pozostale gofry i posypujemy cukrem pudrem.
Pozdrowienia, Lucyna
Sama nie mam gofrownicy, ale byłam u koleżanki i udało mi się do niej dorwać.
Gofry Bajaderki smakowały wszystkim bardziej niż z przepisu, z którego zawsze robiła gofry owa kumpelka, i nawet bardziej niż takie kawiarenkowe :D
Pyszne, chrupiące, lekkie, szybkie, nie przywierające, nie rozmakające po kontakcie z bitą śmietaną. Dziekuję, Bajaderko!!
ja mam taki przepis na gofry: woda, mąka i cukier waniliowy + ewentualnie zwykly cukier zeby slodkie bylo i mieszam to na taka konsystencje jak ciasto nalesnikowe, odstwiam na 10 min zeby sie przegryzło.
Mam tez przepis z jajkiem, ale wlasnie wychodza gumowe a ja takich nie lubie.
Ale poszukam i wkleje moze Ci posmakuje
A jesli chodzi o zapiekanke to ja daje jeszcze ugotowany makaron i warstwami przekladam kazda koncze serem zoltym, sos robie z koncentratu (troszke koncentratu + woda + ziola do smaku), albo jak mi sie chce isc do sklepu to kupuje 1 op. sosu knorra do spagetti i zalewam cala zapiekanke (piecze sie ok 25 min).
Przemo Twój przepis na gofry jest poprostu najlepszy!! :D :notworthy:
Przegryzając gofera z przepisu Przema, to mowiłam ja, Shady :)
nieskromnie mówiąc wiem :P
a tak na serio to cieszę się bardzo że przypadł Ci do gustu tylko nie za dużo bo w biodra idzie ;)
A ja w piatek będę robić gofry z przepisu Pascala. Dam znać co i jak, mam nadzieje ze tym razem wyjdą totalnie idealne :)
no wiesz mysłałem że tylko po moim przepisie wyglądają i smakują super , a tak :cry: .
powodzenia i czekam na relację
Śmieszna nazwa ta szarlotka ja to nazywam jabłecznik =) bardziej po wiejsku. O Yenna na pizze musisz dać mi przepis są w necie ale to takie że niektórzy dla żartów piszą i nie wychodzą. A jak sprawdzony to już w ogóle super. Ja umiem zrobić gofry, naleśniki, mój specjał to szynka albo filety z kurczaka w miodzie z przyprawami .
Tłuste ale belisimo !