Projekt badawczy Polska-Namibia 2010

PRZEDSTAWIAM WAM ZBIOR PORADNIKÓW CIEKAWOSTEK I ROZNYCH DOKUMENTOW!! :)
WAGA PLIKU =83MB W ZBIORZE ZNAJDUJA SIE 210 ROZNYCH Folderow!
eKurs - Kurs Szybkiej Nauki
Kurs wiazania krawata
Pionowe opisy do Gadu-Gadu
Śmieszne sms-y
Telefon za darmo
Triki Samochodowe
Iluzje optyczne
Jak mieć doskonały brzuch
Książki ZAKAZANE (okolo 14 ksiazek)
22a - Przepisy - Ciasta - desery - sosy -ryby -Salatki - Pierogi - Zapiekanki i wiele innych
Diety! na mase przed i po treniunu i wiele innych
Co zrobić jak zamoczy nam się telefoni
Pizza, KFC, MC Donald PRZEPISY (naprawde pyszne polecam sam korzystalem!!! polecam kurczaki i pizze!![sos lepiej samemu kupic ale to juz wg gustu])
Tajemnice_uwodzenia
Pozycjonowanie stroni
43 - Jak przygotowac zyciorys i list motywacyjnyagi
44 - Letnie Napoje
64 - Adresy do tanich hurtowni!
51 - Jak Usun Rysy Z Lakieru Samochodu
40_pomyslow na zarabianiei

http://rapidshare.com/files/48917246/Poradniki.rar



Idąc dalej z moim dobrym humorem..cały dzień gotowałam :D

miałam fazę i gotowałam bez przepisów,wg. własnego widzi mi się pochwalę się dokonaniami:
zawijana cukinia z nadzieniem z mięsa mielonego
grzanki z czosnkiem i 3 pastami - bakłażanową, serową i twarogową
zapiekanka ze szpinaku, ziemniaków, kurczaka z ziołami
piersi kurczaka macerowane w zalewie ziołowej

do tego ciasto marchewkowe z polewą z serka waniliowego ale to już wg. przepisu :D

pozdrawiam, mam nadzieję że komuś zrobiłam apetyt :P



hejo sobie bo nikogo nie ma

ja dziś miałam rodziców i brata z bratową na obiedzie (teściów nie było, to szalałam w kuchni), robiłam zapiekankę z makaronem, byłam tutaj wcześniej, bo szukałam przepisu, ale wybrałam z netu, troszkę zmodyfikowałam, nawet dobre wyszło, wszyscy chwalili, mąż miał rosół robić, ale wyszło na to że mamuśka robiła, no a później jeszcze ciasto ze śliwkami upiekliśmy

twigon co to za wyróżnianie, a reszta się nie liczy ale gratuluje



" />Joa, dzięki za wskazówki i przepisy! Postanowiłam zrobić większe zakupy w necie, bo nawet z kaszą jaglaną jest w najbliższej okolicy problem Więc jak się obkupię to będę próbować nowości. Ze starych zapasów kaszy jaglanej zrobiłam ostatnio fajną zapiekankę/ciasto - w wolnej chwili napiszę w poście na "naszych przepisach". Niestety nie jestem z Warszawy (a z Katowic) i na Twoje warsztaty będzie trudno trafić. W ciąży i połogu posiłkowałam się radami Preeti, co do żywienia a teraz chciałabym urozmaicić i wzbogacić w zdrowe dobrości dietę moją a potem mojej małej "żaby"

Ewa - jestem za podziałem na takie tematy Ja z reguły jestem uporządkowana więc i tu porządek mi pomoże

U nas kręci się jakiś wirusek bo mężu zasmarkany a i mnie kręci w nosie Oby tylko Julianka nie załapała...




mogę Ci polecic zapiekankę z mielonego mięska.
500 g mieska mielone delikatnie podsmażasz na teflonie, do naczynia żaroodpornego. Zalewasz przyrządzonym ciastem

O! Ten przepis brzmi i wygląda bardzo smakowicie.
Jak nie dziś no to na pewno wkrótce go wypróbuję.
Dzięki dziewczyny.
Co ja bym bez Was zrobiła



W internecie znalazłam przepis na bałkańską zapiekankę- Burek, którą uwielbiają wszyscy.

Przepis:
Ciasto:

-1/2 kg ciasta francuskiego
-15 dag twarogu
-2 łyżeczki masła
-2-3 żółtka

Farsz mięsny:

-25 dag mięsa mielonego wieprzowego,
-4 łyżki oleju,
-1 cebula
-1 ząbek czosnku
-1 pęczek pietruszki,
-4 łyżki rosołu wołowego (może być z kostki),
-5 dag sera żółtego,
-5 dag bułki tartej,
-oregano, bazylia, gałka muszk., sól, pieprz,
-1 łyżka mąki,
-1 jajko

Ciasto rozmrozić, podzielić na 3 części, rozwałkować każdą (można rozciągnąć palcami) do kształtu foremki (prostokątna lub okrągła). Układać w foremce: ciasto, farsz (mięsny lub szpinakowy), ciasto. Moża też przekładać masą serową, wtedy trzeba jej zrobić trochę więcej.
Wierzch ciasta położyć masę z twarogu wymieszanego z żółtkami i masłem. Podziurawić wykałaczką. Piec ok. 1 godz. w temp. 200C.
Pokroić, podawać na gorąco.



" />W ramach uzupełnienia przepisów świątecznych na Aurinko, oto zestaw wytypowany przez znajomą parkę fińską, bez którego ani rusz w święta:

Joulukinkku - szynka świąteczna
Perunasoselaatikko- zapiekanka z ziemniaków
Porkkanalaatikko - zapiekanka z marchewki
Lanttulaatikko - zapiekanka z brukwi
Rosolli - sałatka buraczano-śledziowa
Riisipuuro - "owsianka" ryżowa
Gravlax - łosoś z dodatkiem koperku

Dodatkowo przygotowuje się glĂśgi, piparkakut (pierniczki), joulupulla (świąteczna bułka), joulutorttu (świąteczne ciastka) i świąteczne ciasto owocowe, ew. świąteczny chleb.

Czyli takie rzeczy jak zapiekanka z wątroby, mięsne galaretki, wędzony łosoś, słodki sos z groszku (do mięs), sałatka grzybowa, sekahedelmäkeitto (zupa owocowa), luumukiisseli (zupa śliwkowa), luumukohokas (suflet śliwkowy) rzadziej pojawiają się na stołach świątecznych, chyba zależą od regionu i tradycji rodzinnych raczej.



" />Babeczka, ja do ciasta dodaje lyzke smietany sa wtedy takie puszyte
a ciasto robie jak na nalesniki( no moze troszeczke gesciejsze) + proszek do pieczenia i oleju troszke dodaje

[ Dodano: 23 Czerwiec 2008, 22:04 ]
smerfetkahh, zapomnialam o tym twoim przepisie a z kalafiorca zrobilam zapiekanke ostatnio bo nie wiedzialam co z nim zrobic ..... musze kiedys zrobic



" />Wiec... to zapiekanka ale prawie jak Quiche - w przygotowaniu i w smaku. Zrobiłem wczoraj.... powiem wam... REWELACJA.

Kalafior jest rozdrobniony i całość wygląda bardzo ciekawie - danie nie tylko smakuje doskonale ale nadaje się też na jakiś proszony posiłek. Do tego... okropnie prosta w wykonaniu

Przepis stąd:
http://grumko.blox.pl/2009/07/1002-Flan ... orowy.html

wklejam bo strony ma ja to do siebie, że po jakimś czasie potrafią zniknąć...


SKŁADNIKI: 800 g kalafiora, 25 g margaryny, 25 g mąki, 300 ml mleka, 3 jajka, 1 cebula, parmezan, sól i pieprz, posiekana natka pietruszki, kruche ciasto.

SPOSÓB WYKONANIA: Kalafior ugotować do miękkości. Ostudzić. Na margarynie podsmażyć cebulę, posypać mąką. Zasmażkę rozprowadzić mlekiem do uzyskania gładkiego i gęstego sosu. Kalafior rozetrzeć na puree. Dodać do niego sos, ser, jaka, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać. Naczynie do zapiekania wysmarować masłem i wyłożyć kruchym ciastem. Dodać masę kalafiorową, posypać serem i natką pietruszki. Zapiekać ok. 45 minut aż flan ładnie się zabrązowi.




i faktycznie następnego dnia smakuje równie dobrze jeśli nawet nie lepiej.



Szablon by Sliffka (© Projekt badawczy Polska-Namibia 2010)