Projekt badawczy Polska-Namibia 2010

No ja też dziękuję za spotkanie, miło mi było poznać anitę i marg. , mam nadzieję, że na następne spotkanie dotrę wcześniej niż za rok, bo na razie to było moje trzecie spotkanie, na drugim byłam rok temu w listopadzie chyba właśnie, a na pierwszym ze 2,5 roku temu. No ale teraz z samochodem powinno mi być łatwiej 
Monika WW czy gdzieś na forum jest przepis na Twoją zapiekankę? Bardzo mi smakowała. I też żałuję, że ciasto było na końcu, bo nie miałam juz gdzie zmieścić dokładki. Cała oprawa kulinarna była rozpustą.
O właśnie miałam o to samo zapytać, zaraz lecę na mniama w takim razie poszukać 
No i tiramisu było oczywiście pyszne, ale na niego to przepis mam od dawien dawna, cieszę się że w końcu dane mi było go spróbować, i to przygotowane przez samą marg. 
[quote:668a9c534d="kuchcik"]Bardzo dobry przepis.
Spróbuj także tego:
<a href="http://www.kucharz.pl/przepisy-kulinarne/1599/">Tiramisu szefa kuchni</p>
Pozdro[/quote]
a mozesz wkleić ten przepis?
JAkoś nie chce mi sie logować
Dzidku,
rozumiem, że sok z trzech(!!!) małych lub średnich (?) cytryn daje tę ilość kwasu, która zostaje zneutralizowana w procesie krzepniecia śmietanki. Napisz proszę, czy proces krzepnięcia w Twoim wyrobie przebiegał prawidłowo i - z ręka na sercu - czy nie został kwaśny posmak. Wszystkie moje doświadczenia kulinarne z tym serem (przebywałam jakiś cza we Włoszech) dotyczyły serków wybitnie słodkich. Powiedziałabym "mdłych". Z drugiej strony przepisy zamieszczane na europejskich forach serowarskich faktycznie mówia o kwasie winowym. Masz absolutną rację, że ilość kwasu powinna byc podana w ml. a nie w łyżeczkach. Można przecież porcjować przy pomocy pipety nawet ułamki ml.
Mimo, że mój przepis odbiega od oryginału, jest sprawdzony i daje bez ryzyka wspaniały w smaku i konsystencji serek. Taki, jaki jest najlepszy do tiramisu. Podpuszczka nie zmienia przeciez smaku skrzepu a każda nadprogramowa ilość kwasu - tak.
Marghe robilam ostatnio tiramisu z Twojego przepisu, tylko troche go zmodyfikowalam tzn. zamiast bialek dodalam whipping cream. Moze to profanacja, ale bylo pyszne.
Dodam tylko, ze jestem ofiara kulinarna, ale czasem cos mi sie udaje z Waszych przepisow.
Bardzo dobry przepis.
Spróbuj także tego:
<a href="http://www.kucharz.pl/przepisy-kulinarne/1599/">Tiramisu szefa kuchni</p>
Pozdro